Ти ще чогось боїшся? Скористайся цими порадами з Біблії

Ти ще чогось боїшся? Скористайся цими порадами з Біблії

14.02.2022

Багато людей, напевно, думають, що найпоширенішою фразою в Біблії буде щось на кшталт: “Ви не будете …” або “Пам’ятайте …” або “Любіть один одного”.

Не бійтеся!

Насправді, найчастіше повторювані поради в Старому і Новому Заповітах: „Не бійтеся!“

Можливо, ви знаєте деякі вірші зі Святого Письма, в яких з’являється ця підтримка: наприклад, коли архангел Гавриїл відвідує Марію, проголошуючи, що вона стане Матір’ю нашого Спасителя. Або коли Йосип чує ці слова, з’ясовуючи, що він буде земним батьком Ісуса:

„І от, коли він це задумав, ангел Господній з’явився йому уві сні й мовив: “Йосифе, сину Давида, не бійсь узяти Марію, твою жінку, бо те, що в ній зачалось, походить від Святого Духа“ (Матея 1:20).

Коли Ісус мав народитися у Віфлеємі, інший ангел явився трьом царям (мудрецям) із тими ж словами.

Коли Захарія почув, що його літня дружина зачала дитину, він „злякався“ і „страх упав на нього“. Та Ангел сказав йому:

„Захарія, побачивши його, стривожився, і страх напав на нього. Ангел же сказав до нього: “Не бійся, Захаріє, бо твоя молитва вислухана; жінка твоя Єлисавета породить тобі сина, і ти даси йому ім’я Йоан“ (Луки 1: 12-13).

Насправді, багато, багато разів, окрім цих різдвяних віршів, Біблія спонукає нас не боятися. Під час преображення Ісуса на горі Тавор учні впали на землю і були переповнені страхом. Але Ісус підійшов до них і доторкнувся, кажучи:

„Почувши це, учні впали обличчям до землі й злякались вельми. Ісус же підійшов, доторкнувся до них і каже: “Устаньте, не страхайтеся!”“ (Матея 17: 6-7).

Різні форми фрази „Не бійтеся“ повторюються в Біблії 365 разів!

Чому ви щось боїтеся?

Так, багато наших повсякденних великих і малих проблем пов’язані з певним страхом перед тим, що буде. Тривога пожирає багато нашої енергії: чи нічого не трапиться з ним у цій поїздці? Чи не потрапить вона в автомобільну аварію? Якими будуть результати тестування? Чи поглибиться його залежність? Чи зможу я колись пробачити своїх братів і сестер?

Чи роблю я те, що Бог очікує від мене в цій ситуації? Чи прийняв я правильне рішення?

Нескінченні запитання і для кожного з них Бог відповідає закликом звернутися до нього в молитві та довірі.

В Об’явленні 2:1 читаємо:

„Не бійся нічого, що маєш витерпіти. От, укидатиме декотрих вас диявол у темницю, щоб випробувати вас, і матимете горе десять днів. Будь вірний до смерти, і дам тобі вінець життя“.

У книзі Второзаконня 31:6 бачимо заохочення довіряти Богові, бо Він не залишить нас, якщо він перебуває на першому місці в нашому житті:

„Тримайтеся кріпко й хоробро, не бійтесь і не лякайтесь їх! Сам Господь, Бог твій, рушає з тобою; він тебе не лишить і не покине“.

Кого я повинен боятися?

У Псалмі 27:1 маємо нагадування про те, що жодна земна невдача не може нас знищити:

„Господь – моє світло й моє спасіння: кого маю боятись? Господь – мого життя твердиня: кого маю страхатись? “

У книзі Єремії 1:8 ми читаємо: „Не страхайсь перед ними, бо я з тобою, щоб тебе врятувати, – слово Господнє“. У Євангелії від Матея 10:28 — ці слова: „Не бійтеся тих, що вбивають тіло, душі ж убити не можуть; а бійтесь радше того, хто може погубити душу і тіло в пеклі“.

В Йоана 6:20 ми дізнаємося, що коли учні побачили Ісуса, що йде до них у воді, злякалися. Він сказав їм: „Це я, не лякайтеся!“

Святий Іван Павло ІІ почав свій понтифікат цим ключовим нагадуванням: „Не бійтеся!“. Цей святий нашого часу постійно закликав нас прийняти мир, який Христос дає нам, і постійно довіряти нам у Його любові і милості.

Джерело: ДивенСвіт

Останні новини

Другий рік поспіль на свято Благовіщення Пречистої Діви Марії ми відзначаємо День подяки за дар життя. Цього дня молимося до...

У першу неділю Великого посту, 24 березня, на батьківщині блаженного Симеона Лукача, що у с. Старуня, у рамках святкування храмового...

Призначенням Таїнства Єлеопомазання є цілковите зцілення душі й тіла людини, а його назва походить від практики його звершення декількома священниками...

Спільна молитва тисяч прочан, глибокі роздуми над словом Божим, прийняття Святих Таїнств та метаноя сердець – так проходили традиційні чування...

На Синоді Єпископів УГКЦ 2023 року ухвалено рішення додати до нашого Місяцеслова імен святих з інших Церков католицького сопричастя, що підкреслює нашу...

Сьогодні, у другу річницю російського повномасштабного вторгнення в Україну, з ініціативи Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава греко-католики по всій Україні та світу присвячують цей день посту, молитві та милостині, щоби об’єднатися у духовній боротьбі. Окрім того, цей день присвячений молитовному вшануванню усіх загиблих військових та мешканців міст та сіл у війні, яку переживаємо вже 730 днів.